dimecres, 2 d’octubre del 2013

Conclusions de la Conferència de Vilasanjuan





Dilluns vàrem gaudir d'una conferència al Club Diari de Mallorca molt interessant de Rafael Vilasanjuan on el nostre conferenciant va posar en dubte les polítiques de copagament i retallades en salut assenyalant que són un perill per la salut públic, poden afectar a llarg termini a l'esperança de via, com ja s'està notant a Grècia i no redueixen la despesa ans al contrari. A la vegada que va posar de relleu que desenvolupament i accés a la salut no hi ha creixement econòmic.

UN PAÍS MÉS SÀ ÉS UN PAÍS MÉS RIC

Aquesta és la conclusió que s'abstreu de l'informe Health, Economic Growth, and Poverty Reduction de la Organització Mundial de la Salut. En conclusió el text s'expressa de la sgüent manera:

La salut és un dels pilars fonamentals en el procés de desenvolupament. D'aquesta manera, és una del les seves conseqüencies: totes les societats riques inverteixen en salut, que és un dels principals béns que una societat pròspera vol comprar. Representa també una gran contribució al procés de desenvolupamte. La bona salut genera un nombre de conseqúències positives que van des del divident demogràfic fins a major força de treball productiva mentre es redueix també el risc de trampes de probresa.

Per exemple, les malaties mentals ocuparà el primer lloc com a causa més important d'incapacitat en totes les cultures i en tots els països. Aquestes malaties causen pèrdua de productivitat per part del malalt així com costos indirectes significatius per la família i per tota la societat. El cost estimat dels desordres mentals és de mil de milions de dòlars. Les dades dels països mostren un impacte proporcional de la malatia mental en la proctivitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada